Przejdź do głównej zawartości

O mnie

Witam wszystkich na moim blogu 🖐😊


Mam na imię Patryk i z wykształcenia jestem kucharzem. Obecnie zawodowo zajmuje się sprzedażą w branży handlowej, również w branży spożywczej jako sprzedawca. Działalność gastronomiczna jest ściśle powiązana z handlem i sprzedażą, dlatego też pracując jako sprzedawca, mam możliwość w tej branży wykorzystywania wiedzy, które są ściśle powiązane z gastronomią, jak chociażby wiedza z zakresu obsługi konsumenta, czy też towaroznawstwa żywności. Z racji z tego, że posiadam wykształcenie gastronomiczne, interesuję się zawodowo szeroko pojętą gastronomią, a w szczególności organizacją usług żywieniowych w gastronomii, ale również towaroznawstwem żywności oraz kulinariami. Bardzo interesuje mnie w szczególności kuchnia krajów niemieckojęzycznych.
W szkole gastronomicznej zdobyłem wiedzę teoretyczną związaną z gastronomią, żywnością, żywieniem człowieka i kulinariami m.in. na zajęciach z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem oraz podstaw żywienia człowieka. Także wiedzę zdobyłem poprzez czytanie wielu artykułów, a także książek o tematyce związanej z moim obszarem zainteresowań zawodowych. Wiedzę praktyczną zdobyłem poprzez odbywanie praktyk zawodowych, ale również pracując w różnych zakładach żywienia zbiorowego.
Przede wszystkim interesuje się gastronomią, kulinariami, dietetyką, technologią żywności i żywieniem człowieka, a także historią gastronomii i sztuki kulinarnej. Moimi zainteresowaniami pozazawodowymi jest psychologia. Wiedzę o psychologii zdobywam nie tylko poprzez czytanie artykułów o tematyce psychologicznej, ale również czytając różne książki psychologiczne.
Na moim blogu głównie będę dzielić się z Wami moją wiedzą i zainteresowaniami o tematyce związanej z gastronomią i kulinariami. Tutaj będę miał przyjemność publikować dla Państwa różne wpisy o wcześniej wspomnianej tematyce, a w szczególności o żywności, technologii gastronomicznej oraz organizacji usług żywieniowych w gastronomii. To główna tematyka mojego bloga. Moimi pozazawodowymi zainteresowaniami jest wcześniej już wspomniana psychologia, dlatego też tutaj także będę publikował dla Państwa przeróżne wpisy związane z tą dziedziną.
Bardzo lubię dzielić się moim zainteresowaniami i wiedzą z innymi, dlatego też ten blog jest miejscem, gdzie mogę nie tylko dzielić się z Wami moją wiedzą i doświadczeniem związanym z pracą w branży gastronomicznej i handlowej, ale również zainteresowaniami zawodowymi, także tymi pozazawodowymi.
Mój blog nie tylko jest skierowany do osób zainteresowanych kulinariami, żywieniem człowieka, żywnością, czy też gastronomią, ale również dla uczniów szkół gastronomicznych oraz osób związanych z branżą gastronomiczną. Jeśli interesujesz się psychologią, to tutaj także zawsze znajdziesz coś ciekawego z tej dziedziny na mojej stronie. Uwielbiam dzielić się swoją wiedzą z innymi, dlatego też w tym miejscu znajdziesz wiele ciekawych, a zarazem fachowej wiedzy z obszaru tematyki związanej z moim blogiem.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do ponownych odwiedzin,

Patryk
specjalista ds. gastronomii i kulinariów,
dyplomowany kucharz, sprzedawca

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Antyspołeczne zaburzenie osobowości (osobowość dyssocjalna). Psychologia.