Komentarze
Prześlij komentarz
Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

O i to propozycja na zupę dla mojej rodzinki. Lubimy takie treściwe propozycje i też bym pominęła śmietanę i miksowanie 😉
OdpowiedzUsuńDziękuję za inspirację i serdecznie pozdrawiam 🙂
Lubię kartoflankę i chętnie skorzystam z propozycji.
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o tej zupie. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńI haven't heard of this German soup, but I do love potato soup in general. Thanks for bringing this version to my attention!
OdpowiedzUsuńJuż nazwa wskazuje że to niemiecka zupę kartoflowa :) Ciekawe spostrzeżenia na temat niemieckiej kuchni regionalnej! Podoba mi się, jak opisujesz różne warianty przyrządzenia zupy ziemniaczanej, zwłaszcza Badische Kartoffelsuppe. Wydaje się, że Twoje podejście do zupy jest nie tylko smaczne, ale i elastyczne, pozostawiając miejsce na personalizację według preferencji. Wskazanie różnych opcji przyrządzenia, w tym z użyciem śmietany czy jako zupa krem, jest pomocne dla osób, które mogą mieć różne gusty kulinarne. Odnoszę wrażenie, że Twoje zainteresowanie kulinarnymi detalicami wzbogaca doświadczenie gotowania i może inspirować innych do eksperymentowania w kuchni :)
OdpowiedzUsuńLubię polską kartoflankę, chętnie spróbowałabym wersji niemieckiej, myślę, że jest tak samo smaczna :) pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMój szwagier, który pochodzi z podkarpacia również często robił nam zupę ziemniaczaną. W sumie przepis ten sam, tylko dodatek "podkarpacki" w postaci ogórka, śmietany i jeszcze czegoś. Nie pamiętam niestety, bo było to dawno temu, w dzieciństwie. Kiedyś próbowałam ją zrobić, udało mi się, ale teraz już bym nie pamiętała, jakie jeszcze dodatki. Chyba smażona cebulka...
OdpowiedzUsuńKurczę, zrobiłeś mi smaka :D
Nie wiedziałam jednak, że jest to popularna zupa w Niemczech :)
Witam Was serdecznie 🤗
OdpowiedzUsuńDziękuję, że spędziliście swój czas na odwiedzenie bloga i za podzielenie się ze mną Waszymi komentarzami na temat zupy ziemniaczanej. Bardzo cieszę się z tego, że zainteresował Was przepis na badeńską zupę ziemniaczaną 👍😉
Pozdrawiam Was serdecznie i od serca 🤗💗
Patryk
Pierwszy raz słyszę o takim daniu. Musi być pyszne. Fajnie jest się znać na różnych kuchniach. Wypróbuję ten przepis z wielką chęcią.
OdpowiedzUsuń