Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na kotleciki jajeczno-ziemniaczane

Na mojej stronie (blogu) publikowałem już dla Państwa przepis kulinarny na przyrządzenie kotlecików z ugotowanych jajek, czyli kotlecików jajecznych. Chciałbym pokazać, jak można w inny sposób przyrządzić takie kotleciki, wykorzystując do ich przyrządzenia ziemniaków ugotowanych. Takie kotleciki również są dość proste i szybkie do wykonania, a także znakomicie smakują. To idealna propozycja serwowania konsumentom takowych kotlecików nie tylko w stołówkach zakładowych, szkolnych, czy przedszkolnych, ale również w restauracjach jako dodatek obiadowy do dania zasadniczego. To idealny sposób wykorzystania ugotowanych jajek i ziemniaków.

Komentarze

  1. Wspaniały pomysł dla osób nie spożywających mięsa... Chętnie wykorzystam ten pomysł, bo czasem miewam takich gości. Pozdrawiam Cię Patryku serdecznie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na bezmięsne kotlety :) zazwyczaj robię kotlety jajeczne lub kotlety ziemniaczane, bardzo ciekawi mnie połączenie jajek i ziemniaków w jednym przepisie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z podanych składników osobno robiłam kotleciki, ale w jednym daniu nie połączyłam ugotowanych ziemniaków i jajek. Bardzo kreatywny pomysł na niemarnowanie.. super.
    Serdeczne pozdrowienia 🙂

    OdpowiedzUsuń
  4. My też robimy takie kotlety :) Bardzo je lubimy!

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki za przypomnienie tego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam Was serdecznie 🙋‍♂️

    Chciałem Wam wszystkim podziękować za Wasze wspaniałe i jednocześnie motywujące komentarze. Bardzo cieszy mnie to, że przepis na kotleciki jajeczno-ziemniaczane spodobał się wielu osobom. Gorąco zachęcam do jego wypróbowania. Dziękuję jeszcze raz za Wasze komentarze 🤗

    Pozdrawiam Was cieplutko i od serca 🥰🤗💖
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  7. I've never had cutlets like these, they look delicious.

    OdpowiedzUsuń
  8. To genialny przepis! 😋 Kotleciki jajeczne z ziemniakami brzmią nie tylko smacznie, ale także pomysłowo. Jestem pewien, że ta alternatywna wersja przypadnie do gustu wielu osobom. To również doskonały sposób na uniknięcie marnowania ugotowanych jajek i ziemniaków.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.