Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na deser szarlotkowy w szklance

Deser szarlotkowy w szklance to jeden z wielu deserów, które warto serwować na podwieczorek w formie deseru. Sposób na jego przygotowanie znajdziemy w niniejszym wpisie kulinarnym.

Chciałbym Wam przedstawić przepis kulinarny na szybki i prosty do przygotowania deser szarlotkowy w szklance. Możemy znaleźć wiele przepisów kulinarnych na przygotowanie takiego deseru, dlatego też chciałbym Państwu przedstawić jeden z wielu sposobów przyrządzenia tego deseru. Do tego deseru potrzebujemy kilka składników jako bazę tego deseru. Przede wszystkim jabłko, serek waniliowy typu islandzkiego skyr (można też użyć zwykłego serka skyr, jogurtu greckiego lub serka homogenizowanego), biszkopty oraz cynamon jako główna przyprawa do naszych jabłek, a także szklanki. Możemy użyć małych lub średniej wielkości szklanki, a także pucharki do deserów lub słoiczki. Ja użyłem płaskich szklanek, ale można użyć większych. To tylko od Was zależy, jakich szklanych naczyń użycie do przygotowania tego deseru. Deser ten jest bardzo szybki do przygotowania, a zarazem przepyszny. Idealny na podwieczorek w formie deseru. To również fantastyczna propozycja serwowania takiego deseru w zakładach gastronomicznych, którego możemy oferować konsumentom. 

Komentarze

  1. Bardzo lubię takie desery, a bardzo podobny jadłam jakiś czas temu, będąc na wakacjach. Potem robił go także mój mąż, na wzór tego z wakacyjnej kawiarni :)
    To super pomysł nawet na poczęstowanie gości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż się rozmarzyłam. Uwielbiam jabłka na ciepło, więc te deser jest idealny dla mnie. Prosty a jaki smakowity! Czysta rewelacja! Gorące pozdrowienia 🪷🌸

    OdpowiedzUsuń
  3. Mm muszę zrobić :D Mam już taką mini wersję na mojej liście to do.
    Pozdrawiam serdecznie 🤗
    Angelika

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser szarlotkowy w szklance to super pomysł na szybki i smaczny podwieczorek. Cynamon i jabłka w połączeniu z serkiem skyr to coś, co zawsze wychodzi rewelacyjnie. My często jemy szarlotke w postaci ciasta :) widzę że znowu jest ten sam problem i nie idąc mojego nicka... ;( pozdrawiam serdecznie Ania z https://xn--norwegiairesztawiata-30d.pl/

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy przepis. Chętnie spróbuję. Nie wszyscy lubią cynamon ,ale ja uwielbiam z rodziną. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Całkiem pomysłowe i może być smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.