Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na surówkę z marchwi i jabłka

Surówki i sałatki są świetnymi dodatkami do różnych dań zasadniczych. Są nie tylko smaczne, ale również i odżywcze, co dzięki temu dostarczymy różne składniki odżywcze, dlatego tak ważne jest to, aby w każdym posiłku pojawiła się porcja warzyw, także w formie sałatki warzywnej lub warzywno-owocowej. Jedną z takich wspaniałych surówek jest surówka z marchwi i jabłka, którą można przyrządzić w różny sposób, która świetnie nadaje się do różnych dań mięsnych, czy mącznych, w szczególności do dań mącznych na słodko, np. pierogów ze serem na słodko, czy też np. do klusek leniwych. W niniejszym wpisie kulinarnym zostanie przedstawiony sposób przyrządzenia tej surówki w różny sposób.

We wpisie na temat zastosowania warzyw w kulinariach przedstawiono przykładowy sposób zastosowania marchwi w kulinariach, przedstawiając przepis na surówkę z marchwi i jabłka. [1] W niniejszym wpisie zostaną podane również inne możliwe sposoby przygotowania tejże surówki, która jest fantastyczna do wielu dań. Można ją przygotować w różny sposób. Bez względu na to, w jaki sposób przyrządzicie tę surówkę, polecam ją nie tylko wypróbować, ale i serwować do różnych dań zasadniczych, co też pozwoli nam wzbogacić wartość odżywczą naszego posiłku, jakim jest obiad. 


Przypisy:

Komentarze

  1. Patryczku, dobrze, że tu zajrzałam. Wykopałam bowiem swoją marchewkę i teraz jest często taka surówka. Ale zapomniałam sobie, że aby dobrze przyswoić coś tam z marchwi (karoten?) to trzeba dodać jakiegoś tłuszczu do surówki. I dlatego w twoim przepisie jest olej! dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczne surówki są najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już dawno nie robiłam tej surówki. Dziękuję za przypomnienie 😃

    OdpowiedzUsuń
  4. Ulubiona surówka mojego syna. Zrobię następnym z Twojego przepisu. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepsza sorówka. Moja ulubiona, zawsze pyszna soczysta. Super pasuje do bardziej suchych mięs. Robię bardzo podobnie jak Ty.

    Pięknego wieczoru Patryku

    OdpowiedzUsuń
  6. Smaczna i zdrowa surówka, pasuje i do ryby i do mięsa :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.