Surówki i sałatki są świetnymi dodatkami do różnych dań zasadniczych. Są nie tylko smaczne, ale również i odżywcze, co dzięki temu dostarczymy różne składniki odżywcze, dlatego tak ważne jest to, aby w każdym posiłku pojawiła się porcja warzyw, także w formie sałatki warzywnej lub warzywno-owocowej. Jedną z takich wspaniałych surówek jest surówka z marchwi i jabłka, którą można przyrządzić w różny sposób, która świetnie nadaje się do różnych dań mięsnych, czy mącznych, w szczególności do dań mącznych na słodko, np. pierogów ze serem na słodko, czy też np. do klusek leniwych. W niniejszym wpisie kulinarnym zostanie przedstawiony sposób przyrządzenia tej surówki w różny sposób.
We wpisie na temat zastosowania warzyw w kulinariach przedstawiono przykładowy sposób zastosowania marchwi w kulinariach, przedstawiając przepis na surówkę z marchwi i jabłka. [1] W niniejszym wpisie zostaną podane również inne możliwe sposoby przygotowania tejże surówki, która jest fantastyczna do wielu dań. Można ją przygotować w różny sposób. Bez względu na to, w jaki sposób przyrządzicie tę surówkę, polecam ją nie tylko wypróbować, ale i serwować do różnych dań zasadniczych, co też pozwoli nam wzbogacić wartość odżywczą naszego posiłku, jakim jest obiad.
Przypisy:
Patryczku, dobrze, że tu zajrzałam. Wykopałam bowiem swoją marchewkę i teraz jest często taka surówka. Ale zapomniałam sobie, że aby dobrze przyswoić coś tam z marchwi (karoten?) to trzeba dodać jakiegoś tłuszczu do surówki. I dlatego w twoim przepisie jest olej! dzięki!
OdpowiedzUsuńKlasyczne surówki są najlepsze! :)
OdpowiedzUsuńJuż dawno nie robiłam tej surówki. Dziękuję za przypomnienie 😃
OdpowiedzUsuńUlubiona surówka mojego syna. Zrobię następnym z Twojego przepisu. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNajlepsza sorówka. Moja ulubiona, zawsze pyszna soczysta. Super pasuje do bardziej suchych mięs. Robię bardzo podobnie jak Ty.
OdpowiedzUsuńPięknego wieczoru Patryku
Smaczna i zdrowa surówka, pasuje i do ryby i do mięsa :)
OdpowiedzUsuń