Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na surówkę z marchwi i jabłka

Surówki i sałatki są świetnymi dodatkami do różnych dań zasadniczych. Są nie tylko smaczne, ale również i odżywcze, co dzięki temu dostarczymy różne składniki odżywcze, dlatego tak ważne jest to, aby w każdym posiłku pojawiła się porcja warzyw, także w formie sałatki warzywnej lub warzywno-owocowej. Jedną z takich wspaniałych surówek jest surówka z marchwi i jabłka, którą można przyrządzić w różny sposób, która świetnie nadaje się do różnych dań mięsnych, czy mącznych, w szczególności do dań mącznych na słodko, np. pierogów ze serem na słodko, czy też np. do klusek leniwych. W niniejszym wpisie kulinarnym zostanie przedstawiony sposób przyrządzenia tej surówki w różny sposób.

We wpisie na temat zastosowania warzyw w kulinariach przedstawiono przykładowy sposób zastosowania marchwi w kulinariach, przedstawiając przepis na surówkę z marchwi i jabłka. [1] W niniejszym wpisie zostaną podane również inne możliwe sposoby przygotowania tejże surówki, która jest fantastyczna do wielu dań. Można ją przygotować w różny sposób. Bez względu na to, w jaki sposób przyrządzicie tę surówkę, polecam ją nie tylko wypróbować, ale i serwować do różnych dań zasadniczych, co też pozwoli nam wzbogacić wartość odżywczą naszego posiłku, jakim jest obiad. 


Przypisy:

Komentarze

  1. Patryczku, dobrze, że tu zajrzałam. Wykopałam bowiem swoją marchewkę i teraz jest często taka surówka. Ale zapomniałam sobie, że aby dobrze przyswoić coś tam z marchwi (karoten?) to trzeba dodać jakiegoś tłuszczu do surówki. I dlatego w twoim przepisie jest olej! dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Klasyczne surówki są najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już dawno nie robiłam tej surówki. Dziękuję za przypomnienie 😃

    OdpowiedzUsuń
  4. Ulubiona surówka mojego syna. Zrobię następnym z Twojego przepisu. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Najlepsza sorówka. Moja ulubiona, zawsze pyszna soczysta. Super pasuje do bardziej suchych mięs. Robię bardzo podobnie jak Ty.

    Pięknego wieczoru Patryku

    OdpowiedzUsuń
  6. Smaczna i zdrowa surówka, pasuje i do ryby i do mięsa :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.