Przejdź do głównej zawartości

Wärmebehandlung von Lebensmitteln, czyli różne nazwy technik obróbki cieplnej (termicznej) żywności w języku niemieckim. Język niemiecki zawodowy w gastronomii.

Tematem ostatniego wpisu, którego opublikowałem na mojej stronie (blogu), były różne nazwy technik obróbki cieplnej (termicznej) żywności w języku angielskim, gdzie dowiedzieliście się, jak nazywają się po angielsku różne techniki obróbek cieplnych (termicznych) żywności, jakie stosuje się podczas produkcji gastronomicznej (przyrządzania potraw) w zakładach gastronomicznych tj. gotowanie, gotowanie na parze i pod ciśnieniem, smażenie, pieczenie (również w małej i dużej ilości tłuszczu), duszenie, grillowanie, flambirowanie, czy też opiekanie [1]. O tym, jak nazywają się po niemiecku wcześniej wspomniane przeze mnie różne techniki obórki cieplnej (termicznej) żywności, jakie wyróżnia się w technologii gastronomicznej, dowiecie się w niniejszym wpisie o tematyce związanej z językiem niemieckim zawodowym w gastronomii. W kolejnej części wpisu z cyklu języka angielskiego i niemieckiego zawodowego w gastronomii przedstawię różne nazwy po angielsku i po niemiecku techniki obróbki wstępnej surowców, jakie wyróżnia się w sztuce kulinarnej i w technologii gastronomicznej. 



Przypisy:

Komentarze

  1. Den Begriff Pfannenrühren kannte ich noch gar nicht :)
    Liebe Güße
    Christine

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Herzlich Willkommen 🙋‍♂️

      Vielen Dank für den Besuch meinen Blog und einen Kommentar hinterlassen. Ich freue mich, dass etwas sehr Interessantes auf meinem Blog du herausgefunden hast 🤗

      Liebe Grüße und Ich wünsche dir einen schönen und positiven Tag 🖐👦💕
      Patrick

      Usuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Profil psychologiczny Adolfa Hitlera, byłego przywódcy III Rzeszy. Psychologia.