Przejdź do głównej zawartości

Wärmebehandlung von Lebensmitteln, czyli różne nazwy technik obróbki cieplnej (termicznej) żywności w języku niemieckim. Język niemiecki zawodowy w gastronomii.

Tematem ostatniego wpisu, którego opublikowałem na mojej stronie (blogu), były różne nazwy technik obróbki cieplnej (termicznej) żywności w języku angielskim, gdzie dowiedzieliście się, jak nazywają się po angielsku różne techniki obróbek cieplnych (termicznych) żywności, jakie stosuje się podczas produkcji gastronomicznej (przyrządzania potraw) w zakładach gastronomicznych tj. gotowanie, gotowanie na parze i pod ciśnieniem, smażenie, pieczenie (również w małej i dużej ilości tłuszczu), duszenie, grillowanie, flambirowanie, czy też opiekanie [1]. O tym, jak nazywają się po niemiecku wcześniej wspomniane przeze mnie różne techniki obórki cieplnej (termicznej) żywności, jakie wyróżnia się w technologii gastronomicznej, dowiecie się w niniejszym wpisie o tematyce związanej z językiem niemieckim zawodowym w gastronomii. W kolejnej części wpisu z cyklu języka angielskiego i niemieckiego zawodowego w gastronomii przedstawię różne nazwy po angielsku i po niemiecku techniki obróbki wstępnej surowców, jakie wyróżnia się w sztuce kulinarnej i w technologii gastronomicznej. 



Przypisy:

Komentarze

  1. Den Begriff Pfannenrühren kannte ich noch gar nicht :)
    Liebe Güße
    Christine

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Herzlich Willkommen 🙋‍♂️

      Vielen Dank für den Besuch meinen Blog und einen Kommentar hinterlassen. Ich freue mich, dass etwas sehr Interessantes auf meinem Blog du herausgefunden hast 🤗

      Liebe Grüße und Ich wünsche dir einen schönen und positiven Tag 🖐👦💕
      Patrick

      Usuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.