Na mojej stronie (blogu) możecie znaleźć wiele przepisów kulinarny na przyrządzenie kotlecików ziemniaczanych. Chciałbym zainspirować Was do wykorzystania szpinaku, który świetnie pasuje do przyrządzenia kotlecików ziemniaczanych. Jest to również świetna propozycja dania do serwowania nie tylko konsumentom w restauracjach, ale również w różnych zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Jeśli również nie macie Państwo pomysłu na przyrządzenie pysznego obiadu, to również polecam te danie do zaserwowania na obiad. Można w różny sposób przyrządzić kotleciki na bazie ziemniaków i szpinaków. Można na przykład dodać do masy na kotleciki starty żółty ser. Można oczywiście, zamiast ziemniaków, użyć np. ugotowanej kaszy gryczanej. Pokażę Wam, jak można w kreatywny sposób przyrządzić pyszne danie, które można również zaoferować konsumentom podczas organizacji usług żywieniowych w zakładach gastronomicznych.
Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów :) idealne danie na lato :) pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Na pewno z niego skorzystam przygotowując posiłek dla córki, która nie je potraw mięsnych. Zawsze mam problem z wymyślaniem takich potraw, jak przyjeżdża do nas w gości :) Pozdrawiam Cię gorąco...
OdpowiedzUsuńJestem wegetarianką zatem takie kotleciki są wręcz idealnie stworzone dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńpyszna propozycja, a gdy dodamy ser żółty to i dzieciom uda się zapodać ten szpinak 😁
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja. Często robię w domu placki ziemniaczane, a to może być smaczna odmiana :) W szkole robiliśmy również placki szpinakowe, ale jakoś nie wyszły :)
OdpowiedzUsuńPoza tym może nie jestem wegetarianką, ale bardzo często jemy dania wegetariańskie, po prostu nam smakują. Np. spaghetti bez mięsa, ale z dużą ilością różnych warzyw i przypraw. Nie mam takiej ogromnej potrzeby, aby wszędzie koniecznie było mięso.
Dziękuję za podzielenie się ciekawym i na pewno smacznym przepisem!
Pozdrawiam :)
Smaczny przepis!
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak, ale w takiej postaci jeszcze nie testowałam.
OdpowiedzUsuńKolejny ciekawy przepis, który chętnie wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja. Często robię kotleciki w różnych odsłonach na domowe obiady. Zazwyczaj królują mięsne propozycje, ale od czasu do czasu i taki bezmięsny obiad się zje :) Świetny przepis!
Mam pytanko, czy będzie coś z cukinią? Tak poluję na przepisy cukiniowe bo u mnie w tym roku będzie sporo cukinii i chyba powoli kończą mi się pomysły co z nią robić :D
Pozdrawiam cieplutko ♡
Witam Cię również serdecznie 🙋♂️
UsuńDziękuję serdecznie za bardzo miłe słowa nt. niniejszego przepisu na kotleciki ziemniaczane ze szpinakiem. Jeśli chodzi o dania z cukinii, na moim blogu aktualnie posiadam w jednym wpisie dwa przepis kulinarne - przepis na kotleciki z cukinii oraz kotlety z cukinii panierowane w jajku i bułce tartej [📰 https://zywieniezbiorowe-gastronomia.blogspot.com/2022/04/przepis-kulinarny-na-kotleciki-z.html].
Z pewnością jeszcze jakieś dania na bazie cukinii się pojawią na mojej stronie (blogu). Mam nadzieję, że ww. przepisy kulinarne, o których wcześniej wspomniałem, również Cię zainteresują 👍😉
Pozdrawiam Cię cieplutko i z całego serca 🤗🥰❤
Patryk
Witaj ;) Twoj przepis na kotleciki ziemniaczane z wykorzystaniem szpinaku brzmią niezwykle apetycznie. Uwielbiam eksperymentować w kuchni, więc pomysł dodania szpinaku do tradycyjnych kotlecików ziemniaczanych brzmi fantastycznie.
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem, jak różnorodne są możliwości przygotowania takich kotlecików. Dodanie startego żółtego sera do masy brzmi jak prawdziwa uczta dla podniebienia :)