Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na babkę kakowo-bananową

Banan jest świetnym owocem, który nadaje się do przyrządzenia wielu prostych, smacznych i wspaniałych deserów, w szczególności ciast. Chciałbym przedstawić bardzo prosty przepis na przyrządzenie babki kakaowo-bananowej. Ciasto te jest bardzo proste do przygotowania i nie wymaga wielu składników, aby przyrządzić takie ciasto. To idealna propozycja serwowania deseru na podwieczorek. Można serwować bez wykańczania ciasta lub wykończając ciasto w różnorodny sposób, który podałem w niniejszym przepisie. 

Komentarze

  1. Witam serdecznie
    Świetny przepis! Muszę przyznać, że bardzo lubię smak banana i wszystkiego co bananowe :) Ten owoc świetnie sprawdza się w słodyczach ale nie tylko :) Dziękuję za apetyczną propozycję!
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  2. Mm pychotka :D
    Miłego dnia! :) Pozdrawiam serdecznie!
    Wildfiret

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosty a jaki znakomity. Tylko nie spodziewałam się pokrojonego banana a raczej rozgniecionego. Ale w ten sposób uzyskuje dodatkową teksturę, super. Serdecznie pozdrawiam 🙂🏵️🌺

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna propozycja. Banany to naturalne słodziwo.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja i piekarnik to nie zbyt dobra kombinacja, chociaż przyznam , że chętnie bym taką babkę spróbowała zrobić! :)
    Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  6. Prezentuje się i brzmi bardzo zachęcająco! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Witam Was cieplutko 🤗
    Dziękuję za każde Wasze przemiłe komentarze. Jestem za to ogromnie wdzięczny 🤗
    Bardzo cieszy mnie to, że wiele osób jest zainteresowanych tym przepisem i gorąco namawiam Was do jego wypróbowania 😊
    Pozdrawiam Was cieplutko i od serca 🤗🧡

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.