Wilk – urządzenie gastronomiczne do obróbki wstępnej mięsa i ryb. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych.
Jednym z wielu używanych urządzeń gastronomicznych do przeprowadzenia obróbki wstępnej surowców w zakładach żywienia zbiorowego typu otwartego, jak i zamkniętego, jest urządzenie gastronomiczne do mielenia i rozdrabniania surowców, zwanym inaczej wilkiem. Bardzo pomocne urządzenie, które możemy zmielić lub rozdrobnić potrzebne surowce do przygotowania różnych dań. To bardzo pomocne i niezbędne urządzenie w kuchni, które jest na wyposażaniu wielu zakładów gastronomicznych. O tym urządzeniu gastronomicznym zostanie poświęcony niniejszy artykuł z dziedziny gastronomii, w którym wyjaśnimy, czym jest wilk i do czego on służy, a także poznamy jego budowę i obsługę - montaż i zasady jego użytkowania.
Witaj Patryku :) świetny temat! Wilk to zdecydowanie must-have w każdej profesjonalnej kuchni. Lubię dobry sprzęt z który ułatwia nam przyzadzanie dań :) pozdrawiam serdecznie Ania z Norwegia I reszta świata...
OdpowiedzUsuń