Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na zupę ogórkową

Chciałbym Wam przedstawić kolejny przepis kulinarny na dość popularną zupę w kuchni polskiej, czyli zupę ogórkową. Można taką zupę przyrządzić na wiele różnych sposobów. Można zupę ogórkową przyrządzić bez zabielania lub zabielaną za pomocą śmietany, śmietany kremówki 30% lub jogurtu naturalnego, który również jest wspaniałym dodatkiem do zup warzywnych. Bardzo często jest przyrządzania i serwowana konsumentom w wielu restauracjach, czy też zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Zupa ta jest nie tylko pożywna, ale również jest źródłem wielu składników pokarmowych. Wartość energetyczna zupy ogórkowej różni się w zależności od sposobów przyrządzania tej zupy. 1 talerz zupy ogórkowej niezabielanej zawiera ok. 175 kcal.

Komentarze

  1. Przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie robiłam zupy ogórkowej :) Choć bardzo ją lubiłam w dzieciństwie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zupę ogórkową! Mogłabym jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię zupę ogórkowa i bardzo się cieszę że mam swoje ogórki, które robię każdego roku. To ważne żeby nieć dobry produkt, a te sklepowe nie zawsze są dobre. Tu mi tylko brakuje rzeberek bo na nich najbardziej lubię taka zupkę. Fajny przepis :) pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój mąż gotuje doskonałą ogórkową :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To jedna z naszych ulubionych zup :) zawsze wszystkim smakuje :) pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.