Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na jabłka pieczone z nadzieniem twarogowo-budyniowym

Chciałbym Państwu przedstawić kolejny przepis kulinarny na pyszny i szybki do przyrządzenia deser z jabłek i nadzieniem na bazie twarogu i budyniu. Przepisów kulinarnych na pieczone jabłka z nadzieniem twarogowym jest wiele, dlatego też przedstawię Państwu jeden z przepisów na wykonanie takiego deseru. Do przygotowania tego deseru nie potrzeba wielu składników, a ponadto jest prosty do wykonania. Bazą nadzienia do naszego deseru jest twaróg oraz budyń waniliowy lub śmietankowy. Jest to jeden z moich propozycji na serwowanie takich deserów na podwieczorek, a także jako oferta deseru, którego możemy serwować konsumentom w zakładach gastronomicznych. 

Komentarze

  1. O, takich jabłek jeszcze nie przyrządzałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam serdecznie
    Super przepis na jabłka. Przyznam, że sama wyszukuję coraz to nowszych i coraz to różniejszych przepisów z jabłkami w roli głównej, bo u mnie jest naprawdę wiele tych owoców w sezonie i czasem brakuje mi pomysłu co z nimi zrobić. Dziękuję za inspirację :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet nie przypuszczałam ,że tak można :-O Świetny pomysł - i zawsze łatwy do zrobienia bo jabłka w końcu można nabyć przez cały rok

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser z pieczonymi jabłkami i nadzieniem na bazie twarogu i budyniu brzmi niezwykle apetycznie i wydaje się być idealnym wyborem zarówno na podwieczorek, jak i na menu gastronomiczne.
    Cieszy mnie fakt, że przepis na ten deser jest prosty i nie wymaga wielu składników. Takie szybkie i smaczne przepisy są zawsze mile widziane, zarówno przez amatorów gotowania, jak i profesjonalnych kucharzy. Twój pomysł na serwowanie tego deseru na podwieczorek czy jako część oferty gastronomicznej jest doskonały. Dania, które łączą prostotę wykonania, smakowitość i uniwersalność, są zawsze popularne i z pewnością przyciągną uwagę zarówno amatorów słodkości, jak i klientów restauracji czy kawiarni :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.