Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na jabłka pieczone z nadzieniem twarogowo-budyniowym

Chciałbym Państwu przedstawić kolejny przepis kulinarny na pyszny i szybki do przyrządzenia deser z jabłek i nadzieniem na bazie twarogu i budyniu. Przepisów kulinarnych na pieczone jabłka z nadzieniem twarogowym jest wiele, dlatego też przedstawię Państwu jeden z przepisów na wykonanie takiego deseru. Do przygotowania tego deseru nie potrzeba wielu składników, a ponadto jest prosty do wykonania. Bazą nadzienia do naszego deseru jest twaróg oraz budyń waniliowy lub śmietankowy. Jest to jeden z moich propozycji na serwowanie takich deserów na podwieczorek, a także jako oferta deseru, którego możemy serwować konsumentom w zakładach gastronomicznych. 

Komentarze

  1. O, takich jabłek jeszcze nie przyrządzałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam serdecznie
    Super przepis na jabłka. Przyznam, że sama wyszukuję coraz to nowszych i coraz to różniejszych przepisów z jabłkami w roli głównej, bo u mnie jest naprawdę wiele tych owoców w sezonie i czasem brakuje mi pomysłu co z nimi zrobić. Dziękuję za inspirację :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet nie przypuszczałam ,że tak można :-O Świetny pomysł - i zawsze łatwy do zrobienia bo jabłka w końcu można nabyć przez cały rok

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser z pieczonymi jabłkami i nadzieniem na bazie twarogu i budyniu brzmi niezwykle apetycznie i wydaje się być idealnym wyborem zarówno na podwieczorek, jak i na menu gastronomiczne.
    Cieszy mnie fakt, że przepis na ten deser jest prosty i nie wymaga wielu składników. Takie szybkie i smaczne przepisy są zawsze mile widziane, zarówno przez amatorów gotowania, jak i profesjonalnych kucharzy. Twój pomysł na serwowanie tego deseru na podwieczorek czy jako część oferty gastronomicznej jest doskonały. Dania, które łączą prostotę wykonania, smakowitość i uniwersalność, są zawsze popularne i z pewnością przyciągną uwagę zarówno amatorów słodkości, jak i klientów restauracji czy kawiarni :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.