Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na kotleciki z makaronu i piersi z kurczaka

Chciałbym Państwu zaprezentować kolejny przepis kulinarny na pyszne kotleciki z makaronu. W tej wersji kotlecików głównym składnikiem, prócz makaronu, jest pierś z kurczaka. Kotleciki nie tylko są smaczne, ale także proste do wykonania i polecam je serwować także w zakładach żywienia zbiorowego. To także idealny sposób na wykorzystanie wcześniej ugotowanego makaronu, który nam został z poprzedniego obiadu, dzięki czemu nie marnujemy żywności, dlatego też zawsze powinniśmy wykorzystywać w kulinariach resztki żywności, aby przyrządzić nowe danie. Oczywiście można do takich kotlecików dodać inne nasze ulubione składniki, które nie wymieniłem w poniższej liście składników, których potrzebujemy do przyrządzenia tychże kotlecików. Mam nadzieję, że ten przepis zainspiruje Was do przyrządzenia takowych kotlecików na obiad, jeśli jeszcze nie mieliście okazji ich wypróbować.

Komentarze

  1. Lubię takie dania, które pozwalają zagospodarować resztki. Np. tutaj resztki makaronu od obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich kotlecików jeszcze nie jadałam i nie miałam okazji zrobić. Dziękuję za pomysł, z pewnością przetestuję któregoś dnia ten przepis. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.