Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na placuszki na bazie jogurtu pitnego

Na rynku jest dużo pysznych jogurtów pitnych o różnych smakach, które także świetnie nadają się do przyrządzenia m.in. placuszków. Jest to świetna propozycja na przyrządzenie pysznych placuszków, które możemy zaserwować nie tylko na śniadanie (w wersji na słodko), ale również na podwieczorek jako deser. Aby placuszki powiększyły swoją objętość, musimy zrobić gęste ciasto na placuszki. Głównym składnikiem placuszków jest jogurt pitny, którego można użyć o dowolnym smaku. Placuszki, które zaprezentowałem w poniższej grafice, są na bazie jogurtu pitnego o smaku jagodowym. Można je serwować z dodatkiem np. dżemu, konfitur, ale również posypać je cukrem pudrem, bądź też z różnymi sezonowymi owocami. Polecam bardzo te placuszki, które są także fantastyczne dla dzieci. Takie placuszki można również serwować konsumentom w zakładach gastronomicznych. To fajna propozycja deseru, którego możemy oferować konsumentom.

Komentarze

  1. Hi,

    Nice blog. I am new. Do you want to follow each other?

    https://fashionandwishlist.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie placuszki na śniadanie :) pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł :) dzieci pokochają takie jogurtowo-owocowe placuszki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.