Co to są za potrawy kuchni szwajcarskiej tj. Berner Platte, Carac, Zürcher Geschnetzeltes, Raclette i Rösti? Kuchnia Szwajcarska (Schweizer Küche)
Ostatnio opublikowałem wpisy na mojej stronie na temat deserów kuchni holenderskiej i niemieckiej, dlatego też postanowiłem dla Was opublikować kolejny wpis, ale tym razem o kilku dość interesujących potrawach kuchni szwajcarskiej, która także jest obszarem moich zainteresowań zawodowych. W niniejszym wpisie dowiecie się, co to za szwajcarskie potrawy tj. Berner Platte, Carac, Zürcher Geschnetzeltes, Raclette i Rösti. Na temat kuchni szwajcarskiej także opublikuję osobny wpis na mojej stronie, gdzie dowiecie się o wielu ciekawych produktach, potrawach, wyrobach cukierniczych i napojach szwajcarskich.
Zaciekawił mnie carac. W Szwajcarii byłam tylko raz i to przejazdem. Niestety takich specjałów nie miałam okazję wypróbować :)
OdpowiedzUsuńKuchnia szwajcarska to dla mnie zupełnie nieznany ląd - może nam podrzucisz jakieś przepisy?
OdpowiedzUsuńWitam Cię serdecznie.
UsuńDziękuję serdecznie za Twój komentarz. Zauważyłem, że jesteś zainteresowana przepisami na potrawy krajów niemieckojęzycznych, dlatego też dziękuję serdecznie za Twoje sugestie. W przyszłości z pewnością pojawią się jakieś przepisy kulinarne na potrawy kuchni szwajcarskiej.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego dnia 🙂🤚
Patryk
W Szwajcarii mnie jeszcze nie było, więc i kuchni szwajcarskiej nie miałam okazji poznać. Może kiedyś... :)
OdpowiedzUsuń