Chciałem Państwu zaprezentować kolejny przepis kulinarny na jedno z dość znanych nam potraw nie tylko kuchni polskiej, ale także kuchni litewskiej, czyli bigos. Jest mnóstwo wariantów tego dania, a także przepisów kulinarnych. Niektóre przepisy kulinarne zawierają kapustę białą i/lub kiszoną, a także wytrawne wino czerwone. Ja chciałbym zaprezentować jeden z przepisów na przyrządzenie bigosu na bazie kapusty kiszonej, natomiast opcjonalnie można dodać inne składniki tj. suszone grzyby lub suszone śliwki, dlatego też takie składniki także dodałem do listy składników w moim przepisie kulinarnym, jako opcjonalne składniki do dodania do potrawy. Bigos to jedno z dość popularnych serwowanych potraw w różnych zakładach gastronomicznych, gdzie do bigosu także serwuje się konsumentom pieczywo, jako dodatek do serwowanej potrawy.

Komentarze
Prześlij komentarz
Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!