Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na zupę grochową

Jedną z dań dość popularnych m.in. w kuchni polskiej jest zupa grochowa, zwana grochówką. Nie tylko jest smaczna, ale także pożywna, gdyż zupa ta dostarcza, prócz różnych składników pokarmowych, także dużo energii w postaci kalorii.  Wartość energetyczna takiej zupy wynosi ok. 350 kcal (talerz zupy grochowej). Przepisów kulinarnych na taką zupę jest mnóstwo, dlatego też w niniejszym wpisie chciałem przedstawić jedną z propozycji sposobu przyrządzenia tej zupy. Zupa ta jest często oferowana w różnych zakładach gastronomicznych w kartach dań lub w jadłospisie. Do zupy grochowej często serwuje się dodatek do dania, czyli pieczywo. Opcjonalnie także możemy sewować taką zupę z dodatkiem grzanek. 

Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.