Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na zupę grochową

Jedną z dań dość popularnych m.in. w kuchni polskiej jest zupa grochowa, zwana grochówką. Nie tylko jest smaczna, ale także pożywna, gdyż zupa ta dostarcza, prócz różnych składników pokarmowych, także dużo energii w postaci kalorii.  Wartość energetyczna takiej zupy wynosi ok. 350 kcal (talerz zupy grochowej). Przepisów kulinarnych na taką zupę jest mnóstwo, dlatego też w niniejszym wpisie chciałem przedstawić jedną z propozycji sposobu przyrządzenia tej zupy. Zupa ta jest często oferowana w różnych zakładach gastronomicznych w kartach dań lub w jadłospisie. Do zupy grochowej często serwuje się dodatek do dania, czyli pieczywo. Opcjonalnie także możemy sewować taką zupę z dodatkiem grzanek. 

Komentarze

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.