Przejdź do głównej zawartości

Naczynia szklane do napojów. Jakie są rodzaje naczyń szklanych do poszczególnych napojów?

Przeróżne napoje, a w szczególności napoje alkoholowe często są serwowane konsumentom podczas organizacji usług gastronomicznych w różnych zakładach gastronomicznych. W zakładach gastronomicznych podaje się konsumentom różne alkohole, które dobiera się do różnych potraw, dlatego też należy zaopatrzyć się w przeróżne kieliszki, które są przeznaczone do poszczególnych napojów alkoholowych. Także napoje bezalkoholowe serwuje się w różnych naczyniach szklanych, dlatego też do napoi są także potrzebne różne szklane naczynia. Z tego wpisu dowiecie się, w jakich różnych szklanych naczyniach serwuje się w zakładach gastronomicznych poszczególne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.  


Komentarze

  1. Czasem mam problem z rozróżnieniem jaki kieliszek do jakiego alkoholu... Muszę się doedukować w tej kwestii :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.