Przejdź do głównej zawartości

Serwowanie kawy w zakładach gastronomicznych. W jaki sposób serwuje się kawę w zakładach gastronomicznych? Sposoby parzenia kawy z punktu widzenia technologii gastronomicznej.

Jedną z najczęstszych serwowanych napoi w zakładach gastronomical jest kawa. Jest zresztą pita prawie w wielu krajach m.in. we Francji, w USA, we Włoszech, w Niemczech, w Armenii, w Turcji i innych krajach na Bliskim Wschodzie. Nawet jest wzmianka na temat kawy w książce pt. ,,Pan Tadeusz” Adama Mickiewicza. Samych metod parzenia kawy jest wiele, dlatego też ten wpis będzie poświęcony tematyce związanej z serwowaniem kaw w różnych obiektach gastronomicznych (zakładach gastronomicznych), szczególnie w kawiarniach, w restauracjach, czy też w hotelach. W tym wpisie szczególnie dowiesz się, w jaki sposób serwuje się kawę w zakładach gastronomicznych, w jaki sposób przyrządza się różne kawę z punktu widzenia technologii gastronomiczne oraz jakie są rodzaje kaw. 
Na temat kawy będzie jeszcze mowa na moim blogu, gdzie omówimy sobie bardziej szczegółowo nt. kawy z punktu widzenia towaroznawstwa żywności oraz z punktu widzenia żywieniowego. Na temat kawy zbożowej, sposobu przyrządzenia i właściwości odżywczej kawy zbożowej poświęciłem osobny wpis, który znajduje się na mojej stronie [1].




Przypisy:

Komentarze

  1. Jako, że ja bez kawy żyć nie mogę ten wpis to miód na moje serce ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam Cię serdecznie. Jest mi ogromnie miło, że ten wpis przypadł Ci do gustu i bardzo spodobała Ci się tematyka związana z kawą i technikami serwowania oraz parzenia kawy. Mam jeszcze ogromną chęć podzielić się wiedzą nt. ogólnej wiedzy dot. kawy z towaroznawczego punktu widzenia.
      Jeszcze raz chciałem Tobie podziękować za Twój komentarz, który wpiera mnie do dalszego prowadzenia tej strony 😊👍

      Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego i pozytywnego dnia 🤗😘
      Patryk

      Usuń

Prześlij komentarz

Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.