Przejdź do głównej zawartości

Naczynia szklane do napojów. Jakie są rodzaje naczyń szklanych do poszczególnych napojów?

Przeróżne napoje, a w szczególności napoje alkoholowe często są serwowane konsumentom podczas organizacji usług gastronomicznych w różnych zakładach gastronomicznych. W zakładach gastronomicznych podaje się konsumentom różne alkohole, które dobiera się do różnych potraw, dlatego też należy zaopatrzyć się w przeróżne kieliszki, które są przeznaczone do poszczególnych napojów alkoholowych. Także napoje bezalkoholowe serwuje się w różnych naczyniach szklanych, dlatego też do napoi są także potrzebne różne szklane naczynia. Z tego wpisu dowiecie się, w jakich różnych szklanych naczyniach serwuje się w zakładach gastronomicznych poszczególne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.  


Komentarze

  1. Czasem mam problem z rozróżnieniem jaki kieliszek do jakiego alkoholu... Muszę się doedukować w tej kwestii :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.