Przejdź do głównej zawartości

Cukier waniliowy i wanilinowy. Czym się różnią i jakie mają zastosowanie w kulinariach, jak i w cukiernictwie?

Cukier waniliowy i cukier wanilinowy różni się nie tylko nazwą, ale również tym, z czego się składają te dodatki aromatyzujące, które bardzo często są używanie nie tylko w produkcji gastronomicznej, ale również w cukiernictwie. Często są one mylone przez ludzi, dlatego też w tym wpisie wyjaśnię Wam, czym różni się cukier waniliowy od cukru wanilinowego, ale również jakie zastosowanie mają te dodatki aromatyzujące w produkcji gastronomicznej i w cukiernictwie. Mam nadzieję, że ten wpis rozwiał Wasze wątpliwości co do różnicy pomiędzy tymi dwoma dodatkami aromatyzującymi, które często używamy podczas przyrządzania różnych dań słodkich lub deserów.  

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.