Przejdź do głównej zawartości

Składanie serwetki na sztućce (kieszonka na sztućce)

W zakładach gastronomicznych podaje się różne potrawy, które wymagają użycia sztućców przez konsumenta podczas konsumpcji. W zakładach gastronomicznych także podaje się konsumentom sztućce, które wkłada się do ułożonych serwetek w kształcie kieszonki. Sposób składania takiej kieszonki jest różny. Ja podam Państwu przykładowy i dość znany sposób składania serwetki, czyli kieszonki na sztućce. Jest to idealny sposób dekoracji stołów konsumenckich podczas organizacji usług gastronomicznych. Są także inne sposoby składania serwetek, które ozdabiają stoły konsumenckie. Na mojej stronie można znaleźć kilka wpisów o tematyce związanej ze składaniem w różny sposób serwetek.
Przykładowy sposób składania tzw. kieszonki na sztućce zaprezentuję w poniższych grafikach. Do zaprezentowania sposobu składania serwetki w ten sposób użyłem papieru. Każde zdjęcia są ponumerowane wg kolejności składania serwetki na sztućce. W drugiej grafice także przestawiłem, w jaki sposób wkładamy do tej kieszonki poszczególne sztućce.


Komentarze

  1. Zgrabna ta kieszonka :) Estetyka podania posiłku jednak też jest ważna...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.