W zakładach gastronomicznych podaje się różne potrawy, które wymagają użycia sztućców przez konsumenta podczas konsumpcji. W zakładach gastronomicznych także podaje się konsumentom sztućce, które wkłada się do ułożonych serwetek w kształcie kieszonki. Sposób składania takiej kieszonki jest różny. Ja podam Państwu przykładowy i dość znany sposób składania serwetki, czyli kieszonki na sztućce. Jest to idealny sposób dekoracji stołów konsumenckich podczas organizacji usług gastronomicznych. Są także inne sposoby składania serwetek, które ozdabiają stoły konsumenckie. Na mojej stronie można znaleźć kilka wpisów o tematyce związanej ze składaniem w różny sposób serwetek.
Przykładowy sposób składania tzw. kieszonki na sztućce zaprezentuję w poniższych grafikach. Do zaprezentowania sposobu składania serwetki w ten sposób użyłem papieru. Każde zdjęcia są ponumerowane wg kolejności składania serwetki na sztućce. W drugiej grafice także przestawiłem, w jaki sposób wkładamy do tej kieszonki poszczególne sztućce.
Zgrabna ta kieszonka :) Estetyka podania posiłku jednak też jest ważna...
OdpowiedzUsuń