Przejdź do głównej zawartości

Danie zasadnicze. Czym jest, sposób serwowania i rodzaje dań zasadniczych.

W kolejnym wpisie omówimy sobie temat związany z serwowaniem dań zasadniczych w zakładach żywienia zbiorowego. Jest to jeden z najbardziej popularnych dań serwowanych w zakładach żywienia zbiorowego, dlatego też w tym wpisie nie tylko wyjaśnię, czym jest danie zasadnicze z punktu widzenia technologii gastronomicznej, ale również, w jaki sposób serwuje się dania zasadnicze. Także przedstawiłem rodzaje dań zasadniczych z kulinarnego punktu widzenia, jak i z punktu widzenia technologii gastronomicznej. Na temat sposobu podawania konsumentom dań zasadniczych z punktu widzenia obsługi kelnerskiej opublikuję osoby wpis.



Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.

Podsumowanie bieżącego roku – jak zrobić to w sposób efektywny? Psychologia.