Przejdź do głównej zawartości

Jajka. Obróbka termiczna (cieplna) jajek. Różne sposoby gotowania jajek z punktu widzenia kulinarnego i technologii gastronomicznej.

 W dzisiejszej trzeciej części wpisu na temat jajek omówię kwestię obróbki cieplnej (termicznej) jajek. Dowiecie się, w jaki sposób możemy przeprowadzić obróbkę termiczną (cieplną) jajek, a także jak długo należy poddawać obróbce cieplnej (termicznej) - gotowania jajek. Myślę, że ten wpis przyda się Wam na święta Wielkanocne i nie tylko. W jutrzejszym wpisie przedstawię Wam wspaniały przepis na ciasto biszkoptowe z jabłkami i z kruszonką, które również możemy zaserwować takie ciasto na stół świąteczny, a także dowiecie się, jak zdrowo przeżyć święta Wielkanocne. Tam także będą poruszone porady z dziedziny psychologii. '


Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.