Przejdź do głównej zawartości

Pobieranie i przechowywanie próbek żywności w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego

W tym wpisie chciałbym omówić kwestie związane z pobieraniem i przechowywaniem próbek żywności w oparciu o przepisy prawne w zakresie prawa żywnościowego, które reguluje kwestie z tym związane.

W poniższych grafikach dowiecie się m.in.:
jakie akty prawne regulują kwestię pobierania i przechowywania próbek żywności w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego?
czy pobieranie i przechowywanie tych próbek w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego jest obowiązkowe? Czy firmy cateringowe muszą to robić?
w jaki sposób pobiera się i przechowuje próbki żywności?




Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.