Przejdź do głównej zawartości

Normalizacja i normy obowiązujące m.in. w zakładach gastronomicznych oraz akty prawne, które regulują kwestię normalizacji

W dzisiejszym wpisie chciałbym omówić kwestie związane z normalizacjami i normami, które dotyczą zakładów gastronomicznych, ale również innych branż zajmujących się produkcją żywności.

W tym wpisie dowiesz się przede wszystkim:
➥ jakie akty prawne regulują kwestie związane z normalizacją?
➥ jaki jest cel normalizacji krajowej i jakie są zasady normalizacji krajowej wg ustawy, która reguluje kwestie związane z normalizacją?
➥ czym jest normalizacja, normalizacja krajowa i norma wg ustawy, która reguluje kwestie związane z normalizacją?
➥ jakie są organizacje normalizacyjne?
czy stosowanie Polskich Norm jest obowiązkowe?
➥ co to są za skróty tj. ISO, PN i EN, które się stosuje w normach?
jakie są przykładowe normy ISO, które dotyczą branży gastronomicznej lub innych branż zajmujących się produkcją żywności?



Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.