Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na sałatkę z papryki, rzodkiewki i serem tofu

W dzisiejszym wpisie chciałem Wam przedstawić przepis kulinarny na pyszną sałatkę z mieszanki sałat, papryki, rzodkiewki oraz sera tofu. Można oczywiście ser tofu zastąpić innym serem. Może to być ser mozzarella lub ser feta. Możemy również dodać inne warzywa, a także podprażone pestki dyni lub ziarna słonecznika. Taką sałatkę możemy zaserwować na śniadanie, na 2 śniadanie, na kolację, a także jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  1. To jest forma podania sałatek, która najbardziej lubię czyli bez majonezu, śmietany a skropione tylko dobrym olejem. Zbliż się wiosna, więc takie sałatki powinny gościć na naszych stołach, miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest sałatka z charakterem. Rzodkiewki z mojej grządki zawsze mają rzaz, ale ser tofu jest łagodny (chyba) w smaku, więc się smaki uzupełniają. Ja to pewnie musiałabym dodać mozzarellę :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.