W dzisiejszym wpisie chciałem Wam przedstawić przepis kulinarny na pyszną sałatkę z mieszanki sałat, papryki, rzodkiewki oraz sera tofu. Można oczywiście ser tofu zastąpić innym serem. Może to być ser mozzarella lub ser feta. Możemy również dodać inne warzywa, a także podprażone pestki dyni lub ziarna słonecznika. Taką sałatkę możemy zaserwować na śniadanie, na 2 śniadanie, na kolację, a także jako dodatek do obiadu.
To jest forma podania sałatek, która najbardziej lubię czyli bez majonezu, śmietany a skropione tylko dobrym olejem. Zbliż się wiosna, więc takie sałatki powinny gościć na naszych stołach, miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńTo jest sałatka z charakterem. Rzodkiewki z mojej grządki zawsze mają rzaz, ale ser tofu jest łagodny (chyba) w smaku, więc się smaki uzupełniają. Ja to pewnie musiałabym dodać mozzarellę :-)
OdpowiedzUsuń