Przejdź do głównej zawartości

Białka. Czym są białka? Jaka jest rola białka w żywieniu człowieka? Ile białka potrzebujemy? Jakie produkty żywnościowe są źródłem białka?

Tematem dzisiejszego wpisu jest składnik pokarmowy, czyli białka. W dzisiejszym poście chciałbym Państwu przedstawić dość ważne informacje związane z białkami. Dowiecie się nie tylko na temat funkcji białka, jakie pełnią w naszym organizmie, ale również dzienne zapotrzebowanie na ten składnik pokarmowy oraz w jakich przykładowych produktach spożywczych znajduje się ten składnik pokarmowy. Tych informacji jest tak dużo, dlatego też informacje na ten temat podzieliłem na 2 części.


Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.