Przejdź do głównej zawartości

Podział zakładów gastronomicznych (zakładów żywienia zbiorowego typu otwartego)

Ostatnio publikowałem dla Was post, który dotyczył podziału zakładów żywienia zbiorowego [1]. Dzisiaj kontynuuje ten temat, dlatego też chciałem dla Państwa opublikować kolejny post, który tym razem będzie dotyczyć podziału zakładów żywienia zbiorowego typu otwartego. W grafice przedstawiłem podział zakładów gastronomicznych oraz przykładowe rodzaje zakładów gastronomicznych, które można zaliczyć do danego typu zakładu gastronomicznego. Także podałem Wam również zakres usług, które oferują zakłady gastronomiczne (zakłady żywienia zbiorowego typu otwartego). O usługach gastronomicznych także opublikuję tutaj post, który będzie jeszcze innym razem.


Przypisy:

[1] Zakłady żywienia zbiorowego - definicja i podział

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.