Przejdź do głównej zawartości

Książki o tematyce związanej z żywieniem i usługami żywieniowymi

Dla człowieka rozwój osobisty jest dość ważny z psychologicznego punktu widzenia. W piramidzie potrzeb wg amerykańskiego psychologa Maslowa, potrzeba samorealizacji jest u góry tejże piramidy jako potrzeba wyższego rzędu. Piszę o tym dlatego, że interesuję się także psychologią oraz chciałem zwrócić uwagę na to, jak ważne jest dbanie o rozwój zawodowy pracowników, którzy pracują w zakładach żywienia zbiorowego. Kursy i szkolenia są dość ważne dla pracowników pracujących w różnych zakładach żywienia zbiorowego. Także aktualizacja i nabywanie nowej wiedzy zawodowej w dziedzinie żywienia, żywności i gastronomii jest bardzo ważne, dlatego też chciałem dla Was opublikować kilka postów, gdzie podam kilka wybranych przeze mnie książek o tematyce związanej z żywnością, żywieniem i gastronomii, które warto przeczytać, jeśli zawodowo zajmujesz się przede wszystkim gastronomią (żywieniem zbiorowym). Na rynku jest wiele książek o wcześniej wspomnianej tematyce, natomiast ja wybrałem kilka przykładowych tytułów książek, która każda osoba zajmująca się gastronomią powinna przeczytać. Szczególnie polecam uczniom szkoły gastronomicznej.

W tym poście podam poniżej kilka przykładowych książek o tematyce związanej z żywieniem i usługami żywieniowymi w gastronomii.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.