Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na pieczone kotlety z mięsa mielonego

Najczęściej kotlety mielone poddajemy obróbce cieplnej (termicznej) - smażeniu. Aby nie używać tłuszczu do przeprowadzenia obróbki cielnej, czyli smażenia kotletów mielonych, ja proponuję upiec je w piekarniku. Kotlety mielone pieczone w piekarniku także wyśmienicie smakują, jak również smażone, dlatego też są fantastyczne dla dzieci i młodzieży. W taki sposób przygotowania kotletów sprawimy, że nasze kotlety będą mieli mniej tłuszczu niż smażone, tak jak już wcześniej tutaj wspomniałem.

Jest to również fajny sposób przyrządzenia kotletów mielonych w zakładach gastronomicznych.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.