Przejdź do głównej zawartości

Książki o tematyce związanej z żywnością i gastronomią

Jest to druga część postu, gdzie podam Wam kilka wybranych książek z zakresu gastronomii, technologii gastronomicznej, żywności i towaroznawstwa żywności, które polecam do przeczytania. Te książki także powinni je przeczytać restauratorzy, kierownicy zakładów żywienia zbiorowego oraz kucharze. Również poniżej podana lista książek jest skierowana do osób uczących się w szkole gastronomicznej. W pierwszej części postu podałem listę polecanych książek do przeczytania o tematyce związanej z żywieniem człowieka oraz usługami żywieniowymi w gastronomii [1].


Przypisy:

[1] Książki o tematyce związanej z żywieniem i usługami żywieniowymi

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.