Przejdź do głównej zawartości

Ogólne zalecenia żywieniowe, jakie powinny być uwzględnione podczas planowania żywienia w zakładach żywienia zbiorowego

W dzisiejszej grafice chciałbym Państwu przedstawić 5 dość ważnych moim zdaniem ogólnych zaleceń żywieniowych, które powinny być wzięte pod uwagę, kiedy planujemy jadłospis w przypadku świadczenia usług żywieniowych w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Na mojej stronie pojawiły się już wcześniej posty dotyczące 10-ęciu zasad zdrowego żywienia i piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej. Jeszcze pojawią się inne posty związane z pozostałymi zaleceniami żywieniowymi, które podałem w poniższej grafice.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.