Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na zupę gulaszową

Zupa węgierska jest jedną z przepysznych zup kuchni węgierskiej, dlatego też chciałem Wam opublikować kolejny przepis kulinarny na tę zupę. Zupa ta składa się z głównych składników tj. mięsa gulaszowego i papryki. Zupa ta ma ciekawą historię z punktu widzenia historii sztuki kulinarnej. Zupę gulaszową kiedyś gotowali dawni pasterzy w kociołkach. Zupa gulaszowa również jest nazywaną gulaszem borgaczowym. Co ciekawe, a zarazem ważne, iż zupę tą już przyrządzano w XIX wieku. Kiedy do Europy trafiła papryka, wówczas zaczęto dodawać paprykę do tego dania.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.