Przejdź do głównej zawartości

Owoce. Wszystko na temat owoców z punktu widzenia towaroznawczego i nauk o żywności i żywieniu człowieka.

Jak wiecie, iż spożywanie owoców jest bardzo ważne z punktu widzenia nauk o żywieniu człowieka, gdyż nie tylko dostarczają nam energii w postaci kalorii, ale również dostarczają nam wiele składników pokarmowych, szczególnie witamin i składników mineralnych. Należy także pamiętać o owocach podczas planowania żywienia w zakładach żywienia zbiorowego. Chciałem dzisiaj Wam opublikować kolejny post na temat owoców i ogólnej wartości energetycznej i odżywczej owoców z punktu widzenia towaroznawczego oraz nauk o żywności i żywieniu człowieka. Dziennie powinniśmy spożywać ok. 200-300 g owoców (2-3 porcje owoców dziennie), zgodnie z zasadami żywieniowymi oraz dziennymi racjami pokarmowymi. Pamiętajcie o tym!

Na mojej stronie możecie znaleźć również post dotyczący warzyw i wartości odżywczej warzyw [1].


Przypisy:

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.