Przejdź do głównej zawartości

Grillowanie, czyli jak zdrowo grillować? Podstawowe zasady zdrowego grillowania żywności.

Co prawda zaczął się sezon na grillowanie, dlatego też wielu osób będzie w swoich ogrodach grillować różne produkty żywnościowe. Do grillowania używamy różnych rodzajów grilla. W zakładach gastronomicznych do przeprowadzania obróbki cieplnej (termicznej) żywności, jaką jest grillowanie, używa się m.in. grille elektryczne.

W tym wpisie dowiecie się, czym jest grillowanie, jakich rodzajów grilla używa się do grillowania żywności, co możemy grillować oraz kilka dość istotnych i praktycznych informacji na temat zdrowego grillowania.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.