Przejdź do głównej zawartości

Brzoskwinia. Do jakiej grupy owoców zaliczamy brzoskwinię w towaroznawstwie żywności? Wartość odżywcza i energetyczna brzoskwini.

Kolejnym owocem, którego omówię w tym wpisie, jest brzoskwinia. Bardzo często go wykorzystuje się w kulinariach do przyrządzenia różnych deserów. Z brzoskwini także produkuje się dżemy.

W tym wpisie dowiesz się co nieco o brzoskwini z towaroznawczego punktu widzenia. Także dowiesz się, jakie składanki pokarmowe zawiera brzoskwinia oraz jaką ma wartość energetyczną. Te wszelkie informacje znajdziesz w poniższej grafice.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.