Przejdź do głównej zawartości

Brzoskwinia. Do jakiej grupy owoców zaliczamy brzoskwinię w towaroznawstwie żywności? Wartość odżywcza i energetyczna brzoskwini.

Kolejnym owocem, którego omówię w tym wpisie, jest brzoskwinia. Bardzo często go wykorzystuje się w kulinariach do przyrządzenia różnych deserów. Z brzoskwini także produkuje się dżemy.

W tym wpisie dowiesz się co nieco o brzoskwini z towaroznawczego punktu widzenia. Także dowiesz się, jakie składanki pokarmowe zawiera brzoskwinia oraz jaką ma wartość energetyczną. Te wszelkie informacje znajdziesz w poniższej grafice.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Sosy, klasyfikacja sosów i ich przyrządzanie z punktu widzenia sztuki kulinarnej i technologii gastronomicznej. Technologia gastronomiczna i sztuka kulinarna.

Stres świąteczny i presja świąteczna. Jak sobie z tym poradzić, by święta były dla nas mniej stresujące i trudne? Psychologia.