Przejdź do głównej zawartości

Jakie mamy formy wyżywienia w różnych obiektach turystycznych i hotelarskich? Usługi żywieniowe w hotelarstwie.

Niedługo rozpoczną się wakacje. To czas, kiedy wypoczywamy w różnych miejscach nie tylko w Polsce, ale również wyjeżdżając za granicę. Oczywiście podczas pobytu na wczasach musimy coś jeść i gdzieś przenocować. Najczęściej wymieramy obiekty noclegowe tj. np. hotele, czy też np. pensjonaty. Im hotel ma więcej gwiazdek, tym lepszy standard.

Wybierając różne obiekty noclegowe lub oferty turystyczne, które oferują nam m.in. biura podróży, musimy przede wszystkim zwrócić uwagę na formę wyżywienia. Form wyżywienia w różnych obiektach turystycznych i hotelowych jest dużo, gdzie najczęściej je oznacza się skrótami np. Al, HB, BB. No właśnie, co one oznaczają te różne skróty, które mówią nam, jaką mamy formę wyżywienia, która obowiązuje w różnych obiektach turystycznych i hotelowych? Wyjaśnienie tych skrótów znajdziecie Państwo w poniższej grafice.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.