Przejdź do głównej zawartości

Przepis kulinarny na placki ziemniaczane pieczone w piekarniku

Na mojej stronie opublikowałem przepis na placki ziemniaczano-marchewkowe [1]. W tamtym przepisie zastosowaliśmy obróbkę cieplną, czyli smażenie. Chciałbym Wam pokazać, że placki ziemniaczane także możemy przyrządzić poprzez upieczenie ich w piekarniku. Dzięki temu zmniejszymy kaloryczność placków ziemniaczanych oraz ilość zużytego tłuszczu podczas ich przygotowania. Przepis na wykonanie takich placków znajdziecie Państwo w poniższej grafice.


Linki:

[1] Przepis kulinarny na placki ziemniaczano-marchewkowe

Komentarze

  1. O jakie pyszne placki ziemniaczane, a do tego zdrowsze niż te smażone :) zjadłabym chętnie kilka :)
    pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.