Cebula - do jakiej grupy warzyw zaliczamy cebulę w towaroznawstwie żywności? Jaką wartość odżywczą i energetyczną ma cebula?
W kolejnym wpisie na temat żywności omówimy cebulę, która jest jednym z najbardziej popularnych i często spożywanych warzyw, która ma także duże zastosowanie w kulinariach. W poniższej grafice przedstawiłem wiele ciekawych, a zarazem ważnych informacji na temat tego warzywa nie tylko z punktu widzenia towaroznawczego, ale również z punktu widzenia nauk o żywności i żywieniu człowieka. Także dowiecie się o małej ciekawostce historycznej związanej z cebulą.

Komentarze
Prześlij komentarz
Zasady publikowania komentarzy:
1. Zachowaj kulturę wypowiedzi. Treści pełen obelg, agresji, wulgaryzmów jest nieakceptowalne i nieetyczne oraz będą usuwane! Tu jest miejsce do dzielenia się różnymi poglądami, a nie do spierania się, kto ma rację!
2. Komentarze muszą dotyczyć tematu niniejszego postu. Komentarze nieistotne oraz odbiegające od tematu będą kasowane!
3. Nie spamuj. Komentarze z linkami reklamowymi, treściami promującymi jakieś produkty, usługi itp. będą kasowane!
4. Szanuj prywatność. Zabrania się publikowania prywatnych danych osobowych osób trzecich!
5. Moderacja komentarzy. Administrator bloga zastrzega sobie prawo do moderowania komentarzy. Komentarze łamiące niniejsze zasady, mogą zostać usunięte!