Przejdź do głównej zawartości

Czym jest deglasowanie, braise, fasowanie i frytowanie? Terminologia używana w technologii gastronomicznej.

W kolejnym wpisie z dziedziny technologii gastronomicznej chciałbym Wam przedstawić kolejne cztery definicje związane z kulinariami, które używa się nie tylko w technologii gastronomicznej, ale również w sztuce kulinarnej. W tym wpisie omówiłem pojęcia tj. deglasowanie, braise, fasowanie i frytowanie. Wyjaśnienie tychże definicji znajdziesz w poniższej grafice. 

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.