Przejdź do głównej zawartości

Książki o tematyce związanej z kulinariami, gastronomią, żywności i żywienia

Na mojej stronie możecie znaleźć kilka wpisów poświęcony tematyce związanej z proponowanymi książkami o tematyce związanej z gastronomią, kulinariami, żywności i żywienia, które polecam przeczytać nie tylko osobom interesującym się tą tematyką, ale również osobom pracującym w gastronomii, zarządzających i restauratorów zakładów żywienia zbiorowego, a także uczniom szkół gastronomicznych. W pierwszej części wpisu z serii polecanych książek przedstawiłem listę proponowanych książek nt. żywienia człowieka i organizacji usług żywieniowych w gastronomii [1], w drugiej części przedstawiłem Państwu listę polecanych książek o tematyce związanej z żywnością i gastronomią [2], natomiast w trzeciej części przedstawiłem kilka polecanych przeze mnie książek o tematyce związanej z bezpieczeństwem i higieną żywności w gastronomii oraz prawem żywnościowym [3]. W tym wpisie, który będzie ostatnią częścią serii wpisów związanych z polecanymi książkami do przeczytania, przedstawię kilka jeszcze wybranych przeze mnie książek o tematyce związanej z kulinariami, gastronomią, żywności i żywienia. Do poniższej listy także polecam dodatkowo moje e-booki mojego autorstwa, które także dotyczą tematyki związanej z żywnością i żywieniem (szerzej w zakładce e-booki do nabycia). 

Książki, które polecam Wam do przeczytania, dostarczą Wam wiele ważnych, a zarazem dość ciekawych informacji związanych z dziedziną z obszaru gastronomii, kulinariów, żywności i żywienia. Polecam je także uczniom szkół gastronomicznych. Bardzo ważny jest rozwój zawodowy, dlatego też warto sięgać po książki, które dostarczą Wam ważnej wiedzy z branży, w której pracujecie zawodowo. Dotyczy to w szczególności kierowników zakładów żywienia zbiorowego oraz restauratorów, a także osób pracujących w gastronomii. 


Przypisy:

[1] Książki o tematyce związanej z żywieniem i usługami żywieniowymi

[2] Książki o tematyce związanej z żywnością i gastronomią

[3] Książki o tematyce związanej z bezpieczeństwem i higieną żywności w gastronomii i prawem żywnościowym

Komentarze

  1. Część to typowo fachowa literatura, ale i do takich czasem warto zajrzeć.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.