Przejdź do głównej zawartości

Czym jest trybowanie, klarowanie, drylowanie i glazurowanie?

W technologii gastronomicznej, jak i w technologii żywności używa się masę terminologii, które dotyczą czynności związanych z żywnością. Pierwsze cztery najczęściej używanych terminologii w technologii żywności i technologii gastronomicznej to glazurowanie, klarowanie, trybowanie i drylowanie. Co one oznaczają? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie Państwo w poniższej grafice.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.