Przejdź do głównej zawartości

Składanie serwetki w kształcie zająca

Mam ochotę podzielić się z Państwem kolejnym dość ciekawym postem, który będzie dotyczyć sposobu składania serwetki w kształcie zająca. Ponieważ zbliża się sylwester dużymi krokami, dlatego też pomyślałem, by następne wpisy dotyczyły organizacji usług gastronomicznych. Jak wiecie, iż w gastronomii obsługa konsumenta musi być na najwyższym poziomie, dlatego też w przypadku organizacji usług gastronomicznych m.in. balu sylwestrowego, na stole konsumenckim sposób ułożenia talerzy i sztućców jest dość ważny. Na stole konsumenckim także powinny znajdować się serwetki, które składa się na wiele różnych sposobów. Chciałbym Państwu zaprezentować jeden z metod składania serwetki w kształcie zająca, który będzie wyśmienicie prezentować się na stole konsumenckim.

Kiedy złożycie Państwo serwetki wg poniższej grafiki, na końcu przede wszystkim trzeba z tyłu spiąć dwa rogi serwetki.


Komentarze

  1. Ekstra! Ale pięknie wyszło! Muszę się od Ciebie pouczyć składać serwetki, cudne kombinacje tworzysz!

    OdpowiedzUsuń
  2. No prawdziwe zajączkowe uszy wyszły! Szkoda, że nie zajrzałam tu wczoraj (była wnuczka u mnie), ale w niedzielę zrobimy obydwoma sposobami!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.