Przejdź do głównej zawartości

Papryka. Wartość odżywcza papryki z punktu widzenia nauk o żywności i żywieniu człowieka.

Papryka jest dość popularnym warzywem o dużym zastosowaniem kulinarnym. Poza tym to warzywo ma dużą wartość odżywczą z punktu widzenia nauk o żywności i żywieniu człowieka. W grafice podałem dość istotne dla Państwa wiadomości dotyczące niniejszego warzywa. Starajcie się wybierać przeróżne warzywa i przyrządzajcie z nich różne wyśmienite dania. Dla przypomnienia dodam, iż dziennie powinniśmy spożywać ok. 400-500 g warzyw zgodnie z dziennymi racjami pokarmowymi.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.