Przejdź do głównej zawartości

Ogórek. Wartość odżywcza ogórka z punktu widzenia nauk o żywności i żywieniu człowieka.

Ogórek jest następnym warzywem, które wyróżnia go nie tylko smakiem, ale również dużą wartością odżywczą. Ma również przestronne zastosowanie kulinarne. Ogórek może być wyśmienitym dodatkiem do sałatek warzywnych, stanowić element dekoracyjny na talerzu (garnirowanie potraw), ale także możemy zrobić zupę ogórkową, marynować i kisić oraz przyrządzić wiele wiele innych fantastycznych potraw na bazie tego ogórka. W poniższej grafice przedstawiłem dość istotne informacje związane z tym warzywem. Dowiecie się nie tylko o tym, jakie mamy przykładowe odmiany tego warzywa, ale również jaką wartość odżywczą i energetyczną ma to warzywo.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.