Przejdź do głównej zawartości

Rodzaje sztućców i ich zastosowanie

W gastronomii używa się wiele rodzajów sztućców, które mają przeróżne zastosowanie. Każdy restaurator powinien zadbać o odpowiedni dobór kompletu sztućców, które nie tylko będą służyć podczas konsumpcji, ale również do podawania dań. W grafice przedstawiłem Państwu poszczególne rodzaje sztućców oraz ich zastosowanie. Mam nadzieję, że przyda się taka lista osobom, które zarządzają własną restauracją, bądź też osobom, które planują w przyszłości założyć własną restaurację.

Pamiętajmy również o tym, by sztućce były prawidłowo ułożone na stole konsumenckim. O tym również będzie mowa w osobnym wpisie.

Komentarze

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Sposoby układania sztućców na talerzu podczas i po konsumpcji

Jak radzić sobie w sytuacji, kiedy mamy kontakt z osobami toksycznymi, czyli 10 przykładowych metod radzenia sobie z osobami toksycznymi. Psychologia.

Stres w miejscu pracy m.in. w gastronomii, ich przyczyna oraz jak pracownik powinien radzić sobie z nim? Stres w pracy z punktu widzenia psychologii pracy oraz psychologii w zarządzaniu. Psychologia.