Przejdź do głównej zawartości

Jadłospis - obiad i podwieczorek. 5 przykładowych zestawień posiłków na obiad oraz przykładowych deserów na podwieczorek. Część 2.

Ostatnio opublikowałem pierwszą część wpisu o tematyce związanej z serwowaniem obiadów i podwieczorków, gdzie dowiedzieliście się, czym są posiłki tj. obiad i podwieczorek oraz ile energii w całodziennej diecie powinny dostarczyć nam wcześniej wspomniane posiłki. Także dowiedzieliście się, co powinno się serwować konsumentom na obiad i podwieczorek w zakładach gastronomicznych. W drugiej części tego wpisu przedstawię Wam jadłospis, w którym podam kilka przykładowych zestawień posiłków na obiad oraz przykładowych deserów, jakie można podawać konsumentom na podwieczorek w zakładach gastronomicznych. 


Komentarze

Prześlij komentarz

Polecane inne wpisy do przeczytania:

Zawartość węglowodanów i błonnika pokarmowego w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.

Psychologia emocji, czyli cztery fazy procesu emocjonalnego. Psychologia.

Zawartość białka i tłuszczy w przykładowych produktach żywnościowych. Żywność i żywienie człowieka.